5427 College Avenue Oakland, CA 94618, 510-654-7159

Saturday, February 27, 2010

Test your knowledge!

Question 1: What kind of chocolate is also called "brut" chocolate?
A: Semisweet
B: White
C: Bitter
D: Milk
Question 2: About how many beans does an average cocoa pod contain?
A: 1
B: 10-20
C: 30-40
D: Over 50
Question 3: What is the minimum amount of cocoa that chocolate must contain to be considered "dark"?
A: 22%
B: 43%
C: 62%
D: 85%
Question 4: What does "theobroma," the botanical term for "cocoa," mean in Greek?
A: Food of the gods
B: Foreign tree
C: Acidic bean
D: Brown fruit
Question 5: Besides cocoa and water, what did xocoatl -- the original drink brewed from cocoa beans -- contain?
A: Alcohol
B: Salt
C: Animal fat
D: Corn
Question 6: What continent produces the most chocolate?
A: Africa
B: Asia
C: North America
D: South America
Question 7: Which country consumes the most chocolate per person per year?
A: Belgium
B: Switzerland
C: United States
D: France
Question 8: In what film was chocolate syrup used for blood?
A: "Citizen Kane"
B: "The Day the Earth Stood Still"
C: "The Maltese Falcon"
D: "Psycho"
Question 9: In 1659, where did chocolate first become available to the masses?
A: London
B: Vienna
C: Paris
D: Salzburg
Question 10: When was the first Hershey bar made?
A: 1900
B: 1905
C: 1926
D: 1929










1.C 2.C 3.B 4.A 5.D 6.A 7.B 8.D 9.A 10.A

No comments:

Post a Comment

Post a Comment